Suplimentul de cina HB include 4 cine – CINA DE REVELION NU ESTE INCLUSA!
SUPLIMENTAR: CINA DE REVELION LA HOTELUL INTERCONTINENTAL 5* - 165 EURO/PERSOANA
SUPLIMENTAR: CINA DE REVELION LA HOTELUL INTERCONTINENTAL 5* - 165 EURO/PERSOANA
SUPLIMENTAR: CINA DE REVELION LA HOTELUL INTERCONTINENTAL 5* - 165 EURO/PERSOANA
SUPLIMENTAR: CINA DE REVELION LA HOTELUL INTERCONTINENTAL 5* - 165 EURO/PERSOANA
1. TARIFELE SUNT EXPRIMATE IN EURO, DE PERSOANA SI INCLUD MICUL DEJUN
2. TARIFELE PENTRU COPII SUNT VALABILE DACA ACESTIA STAU IN CAMERA CU 2 ADULTI
3. SUPLIMENTUL DE DEMIPENSIUNE (HB) INCLUDE 4 – CINA DE REVELION NU ESTE INCLUSA
4. CINA DE REVELION ARE LOC LA HOTEL INTERCONTINENTAL 5* (165 EURO/PERSOANA)
5. UNELE HOTELURI POT PERCEPE GARANTIE LA CHECK-IN
• 5 NOPTI CAZARE CU REGIMUL DE MASA SPECIFICAT/ 6 ZILE
• BILET AVION CURSA CHARTER (TAROM) – BUCURESTI OTOPENI – MALTA – BUCURESTI OTOPENI
• ASISTENTA TURISTICA IN LIMBA ROMANA INCA DE PE TIMPUL ZBORULUI
• BAGAJ DE CALA 20KG/ PERSOANA
• BAGAJ DE MANA 10 KG/ PERSOANA
• TAXE DE AEROPORT (handling inclus) & TRANSFER AEROPORT – HOTEL SI RETUR – 150 EURO/ PERSOANA
• ASIGURAREA MEDICALA
• ASIGURARE STORNO
28 DECEMBRIE
MDINA SI MGARR – splendoare in orasul aristocratiei si taine culinare traditionale
Dorim sa va oferim ceva deosebit: Mdina, fosta capitala a Maltei, ce poarta mandru si numele de „Citta Vecchia”, „Citta Notabile” si „Orasul Tacerii”, este cel mai elegant oras istoric si o veritabila bijuterie arhitectonica – in acest loc, aristocratia malteza a ridicat in maniera risipitoare palate magnifice si edificii sfinte somptuoase. Este locul unde ultimele trei veacuri s-au scurs neobservate, fara sa spulbere atmosfera de vis de pe strazile orasului. O sa avem ocazia sa descoperim orasul baronilor si sa vizitam Catedrala Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Dupa Mdina, ne vom indrepta spre un satuc aflat in vestul insulei, aproape necunoscut pentru turisti, dar apreciat de cei interesati de aventuri culinare, fiind un exclent loc de initiere in tainele bucatariei malteze. Restaurantul care ne va gazdui este o mica afacere de familie, infiintata inca din 1940, cunoscut si astazi pentru pasiunea fata de bucatele traditionale autentice. Meniul este variat, dar va recomandam sa nu ratati Fenkata – emblematica tocanita de iepure in sos de vin si usturoi, Bragioli – rulada de vita umpluta cu carne tocata, sau Laham taz-Ziemel, un gulas din carne de cal gatit la foc mic in vin rosu. La final va invitam sa ciocnim cu un pahar din vin local. (Biletele de intrare si pranzul sunt incluse in pretul excursiei).
29 DECEMBRIE
CAPITALA VALLETTA – vizita de neuitat in cuibul Cavalerilor Ioaniti
Momentul mult asteptat, ziua cand descoperim Valletta, orasul vechi de peste 450 de ani, care poarta mandru numele celui care a salvat Europa crestina in Marele Asediu din 1565. Cea mai fortificata capitala din lume, cuibul Ordinului Sf. Ioan Botezatorul, orasul adaposteste peste 30 de biserici, 300 de monumente, auberge-urile ordinului, bastioane, metereze, stradute, gradini si piatete fermecatoare.
Puteti sa admirati privelistea din Gradinile Superioare si Inferioare Barakka, sa va plimbati si sa descoperiti orasul. Va oferim oportunitatea sa admirati Co-Catedrala Sf. Ioan Botezatorul, printre cele mai decorate biserici din lume, care prezinta si capodopera pictorului Caravaggio, panza numita Decapitarea Sfantului Ioan Botezatorul, cunoscuta si drept „pictura secolului XVII.” La final o sa aveti timp liber generos pentru plimbare sau cumparaturi. (Biletul de intrare este inclus in pretul excursiei).
30 DECEMBRIE
INSULA GOZO – esente tari in sticlute mici pe insula nimfei Calypso
Insula-sora, Gozo este un loc cu caracter puternic si aparte, care prezinta diferente intresante fata de ce puteti descoperi in Malta. Insula mica nu are statiuni turistice, dispune de un patrimoniu natural bogat, este mai pitoreasca, oamenii de aici se ocupa de agricultura si de pescuit, ei considerandu-se a fi gozitani si nu maltezi... Dupa ce traversam cu feribotul, ne asteapta Victoria, capitala insulei, unde facem o vizita in Citadella, cetatea medievala si ne plimbam in centrul orasului. Poposima si la un restaurant, unde vom fi serviti cu pranzul. Apoi ne indreptam spre biserica facatoare de minuni Ta' Pinu, locul vindecarilor inexplicabile, unde puteti sa admirati icoana Maicii Domnului, facatoare de minuni. Ne astepta si golful Dwejra, cu Marea Interiora si Stanca Ciupercilor, pentru a admira dramatica intalnirea stancii cu marea sau pentru o plimbare superba cu barca (daca marea permite). In Fontana, in Satul Spalatoreselor puteti sa degustati produse traditonale, tipice insulei. (Biletele de feribot si pranzul sunt incluse in pret; plimbare optionala cu barca: 4 Eur)
31 DECEMBRIE
PALAZZO PARISIO, SATUL PESCARESC MARSAXLOKK – grandoarea secolelelor
Va propunem o vizita in localitatea Naxxar, la Palatul Parisio. Timp de trei secole, acest edificiu nobiliar extravagant a fost stapanit de catre mari maestrii Ioaniti, baroni, marchizi, preoti iezuiti, comisari francezi si ofiteri britanici. Astazi va asteapta cu saloane splendide, concepute in stil baroc sicilian, prezentand mobilierul si decorul original. Frumoasa gradina italiana din jurul palatului va invita si ea la o plimbare. Dupa vizita in palat traversam insula, si ne asteapta cel mai vechi si vestit sat pescaresc din sudul Maltei. Cu o istorie de peste doua milenii – avand legatura si cu istoria Romaniei –, Marsaxlokk are o atmosfera aparte: portul este populat de barci „luzzu” viu colorate si decorate cu insemne misterioase. Aici, la malul marii, la un restaurant cu specific pescaresc, vom fi serviti cu preparate din peste, specifice insulei, totul stropit cu vin local Aveti si timp liber pentru o plimbare lejera pe promenada. (Biletul de intrare si pranzul este inclus in pretul excursiei).
31 DECEMBRIE
GALA DINNER – LA HOTEL INTERCONTINENTAL (transfer inclus)
1 IANUARIE
Zi libera
2 IANUARIE
VITTORIOSA, GROTA ALBASTRA, TEMPLE MEGALITICE – radacini adanci din sud
Descoperim Sudul Maltei, taramul traditiilor si obiceiurilor vechi, pastrate aproape cu sfintenie. Vizitam Vittoriosa, orasul-cetate care a dus faima Cavaleriolor Ioaniti, dar si groaza inchizitiei papale. Aici o sa aveti ocazia sa va plimbati timp de aproximativ 1 ora, descoperind strazile si cladirile medievale sau sa va relaxati in port, la o terasa, langa yachturile ancorate. Mai departe o sa ne indreptam spre un loc fascinant si misterios: templul megalitic Hagar Qim, unde primii oameni din Malta acum 5500 de ani, au „incantat zeii cu pietre imense inaltate spre cer”. Acest templu neolitic, candva un loc central pentru cultul Zeitei-Mama, este printre cele mai vechi cladiri existente din lume, mai vechi decat Stonehenge sau piramidele din Egipt. La final, ne asteapta pentru clipe frumoase si Grota Albastra, similara cu cea din Capri, vizibila din barca, daca marea permite. (Biletul de intrare este inclus in pret; plimbare optionala cu barca: 8 Eur
Hotelul Intercontinental 5* din Malta este bucuros sa va invite sa va alaturati noua pentru o seara de Revelion de neuitat! Va asteptam cu bratele deschise pentru a sarbatori impreuna la nivel inalt intr-un cadru de vis.
Hotelul Intercontinental din Malta va ofera o atmosfera luxoasa, unde fiecare detaliu este gandit cu atentie, pentru a va oferi o experienta de neuitat.
Incepand cu orele 21.00 pana la ora 02.00, veti experimenta o cina de Revelion tip bufet cu un meniu special, care include delicii culinare internationale cat si diferite platouri pe durata serii.
Pentru turistii cazati la un alt hotel din oferta noastra, Malta Travel asigura transferul de la hotel pana la Cina de Revelion si retur!
Starter / Aperitiv
Flavours from the Garde Manger / Antreuri reci savuroase
Start with a selection of mind crafted antipasti and creative fresh salads
and in-house prepared flavoured oils and dressings.
Selectie variata de aperitive si salate proaspete, concepute in mod ingenios si creativ, servite cu uleiuri aromatizate si diverse sosuri, creatiile bucatarul garde manger.
*****
Freshly sliced Italian charcuterie, seasoned focaccia slab. Indulge in our homemade terrines and charcuterie delicacies, served with an array of condiments.
Mezeluri italianesti, acompaniate de felii de focaccia, delicioase preparate din carne, felurite terrine, completate de un sir de condimente variate.
*****
Selection of dips from the Middle East accompanied by an assortment of crisps.
Selectie de sosuri inspirate de Orientul Mijlociu, oferite cu diverse chipsuri.
Sushi Corner / Platouri Sushi
Indulge your senses in our Far-Eastern specialties prepared by our Asian Chef,
Specializing in the Art of Sushi.
Delectati-va simturile cu specialitatile Orientului Indepartat, pregatite de bucatarul nostru expert in arta autentica a prepararii sushi.
Soup / Supe
Parsnip and Chestnut Soup.
Roasted parsnip soup with maple and chestnuts served with Bread croutons.
Supa de pastarnac si castane.
Cu pastarnac prajit, cu artar, cu castane, servita cu crutoane.
*****
Prawn Soup.
Cream prawn soup with preserved lemon and fresh herbs complimented with garlic croute.
Supa de creveti.
Supa-crema de creveti, cu lamaie murata cu sare si ierburi aromatice proaspete, paine prajita cu usturoi.
Main Course / Felul principal
Pasta / Paste
Lasagna Bianca with Chicken ragout, pancetta finished with Pecorino cheese sauce.
Lasagna Bianca cu ragu de pui si pancetta, imbibata in sos de branza Pecorino.
*****
Mushroom and ricotta roll with Basil tomato sauce,
topped with shredded provolone cheese and crushed hazelnuts.
Paste cu ciuperci si branza ricotta, cu sos de rosii cu busuioc, presarate cu branza Provolone rasa si alune de padure zdrobite.
International Dishes / Feluri din bucataria internationala
Seabass Roulade with crab mousse,
served with a light bisque creamy sauce.
Rulada de biban de mare cu mousse de crabi, servita in sos cremos.
*****
Mixed Shellfish cooked in white wine, garlic and fresh chili,
Selected Black mussels, vongole, razor clams and Prawn shells.
Fructe de mare preparate in vin alb, cu usturoi si chili proaspat,
o selectie de midii negre, scoici vongole, scoici cutit si creveti.
*****
Duo of Pork.
Pork skewers tandoori rub and slow cooked pork loin with thyme and garlic, dressed with honey jus.
Duo de porc.
Frigarui de porc tandoori si cotlet de porc pregatit la foc mic cu cimbru si usturoi, stropit cu sos de miere.
*****
Slow cooked duck legs,
with orange and thyme sauce.
Pulpe de rata pregatite la foc incet,
cu portocale si sos de cimbrisor.
Accompaniments / Garnituri
Roasted vegetables.
Legume la cuptor.
*****
New potatoes with onion and crispy pancetta.
Cartofi noi cu ceapa si pancetta crocant.
*****
Baked Polenta infused with thyme and confit garlic.
Topped with tofu, mange tout and fried tomatoes.
Mamaliga prajita cu cimbrisor si usturoi confiat.
Cu tofu, mazare timpurie si rosii la cuptor.
Carvery station / Fripturi
Whole ham leg drizzled with honey.
Jambon stropit cu miere.
*****
Beef on the Bone cooked to perfection.
Basted thyme and garlic butter served with Port wine Jus.
Friptura de vita cu os.
Preparata cu unt aromat cu cimbrisor si usturoi, servita cu sos de vin Port.
*****
Selection of Sauces, compotes and condiments.
Selectie de sosuri, compoturi si condimente.
Dessert – Served Buffet / Deserturi
Let our Pastry Chef pamper you with his incredible mind crafted creations,
mouth-watering homemade classics, warm Christmas pudding and other traditional festive specialties, fresh fruit salad with aromatic syrup.
Lasati-va alintati de creatiile incredibile oferite de maestrul cofetar: apetisante deserturi clasice, budinca de Craciun calda si alte specialitati traditionale festive, salata de fructe proaspete cu sirop aromatic.