Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

EGIPT

Recomandări pentru cetățenii români care efectuează deplasări în Egipt începând cu luna iulie 2021:

Toți pasagerii care călătoresc în Egipt trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de călătorie sau un certificat de vaccinare pentru COVID-19, omologat de UE sau de Republica Arabă Egipt, care să ateste faptul că au fost complet vaccinați cu 14 zile înainte de sosire. Certificatul trebuie să fie recunoscut de autoritățile sanitare din statul de proveniență și să includă un cod QR, fără ștergeri/modificări/adăugiri, și să fie prezentat pe suport de hârtie.

Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptați de la prezentarea unui test tip PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt.

Cetățenii străini care sosesc în Egipt din alte state decât cele menționate în lista de mai jos (India, Bangladesh, Pakistan, Bhutan, Myanmar, Nepal, Vietnam, Sri Lanka, Brazilia, America Latina) trebuie să prezinte un test tip PCR negativ, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de călătorie sau un certificat de vaccinare pentru COVID-19, care să ateste că au fost complet vaccinați cu 14 zile înainte de sosire. Certificatul de vaccinare omologat trebuie să fie recunoscut de autoritățile sanitare din statul de proveniență și să includă un cod QR, fără ștergeri/modificări/adăugiri. Pasagerii care sosesc din statele care nu sunt incluse în lista de mai sus nu vor fi supuși unui test rapid sau unui tampon nazal la aeroporturile de sosire în Egipt.

Măsurile menționate anterior se aplică persoanelor care au fost vaccinate cu serurile aprobate de Organizația Mondială a Sănătății și de Autoritatea Egipteană pentru Medicamente. Călătorii vaccinați pot intra în Egipt la cel puțin 14 zile după administrarea celei de-a doua doze în cazul vaccinurilor care se efectuează în două doze (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm, Sinovac sau Sputnik) sau la 14 zile după administrarea unui vaccin cu doză unică (Johnson&Johnson).

În hotelurile desemnate (doar cu ocuparea a 70% din capacitate) au fost luate măsuri de protecție speciale, iar în cazul depistării unui caz de COVID-19, persoana în cauză va fi plasată în carantină în camere special amenajate în hotel, iar în cazul agravării simptomelor va fi spitalizată (situație care va genera condiții speciale de tratament și întoarcerea în țară pe cheltuiala turistului).

MĂSURI PE PLAN INTERN:

În prezent, marea majoritate a restricțiilor impuse de autoritățile egiptene au fost ridicate, cu respectarea normelor de protecție COVID-19 (masca de protecție este obligatorie în locurile publice).

Localurile publice (cafenele și restaurante) și cinematografele pot funcționa la capacitatea de 70%, cu respectarea unui program strict de funcționare.

Toate activitățile de turism pe teritoriul statului se vor desfășura la o capacitate de 70%.

Toate mijloacele de transport destinate turiștilor vor opera la o capacitate de 70%, cu respectarea distanțării sociale. Pentru categoria de autoturisme tip limuzină se prevede o capacitate de maxim 2 persoane.

Pasagerii și conducătorii auto au obligația de a purta măști de protecție. Toate mijloacele de transport sunt prevăzute cu dezinfectant.

Toate muzeele și siturile arheologice pot primi turiști locali și străini. Înainte de începerea programului cu publicul se vor efectua operațiuni de dezinfectare. Ghizii turistici sunt obligați să poarte măști de protecție și să folosească mijloace audio de comunicare (care vor fi dezinfectate după folosire). Companiile turistice sunt obligate să pună la dispoziția turiștilor și conducătorilor auto măști de protecție. La intrarea în obiectivele turistice este luată temperatura corporală, inclusiv a angajaților. Este necesară respectarea distanțării sociale de cel puțin un metru.

Sunt permise croazierele cu nave care oferă servicii în regim hotelier pe fluviul Nil.

CONDITII DE INTRARE SI REGIM DE SEDERE

Cetăţenii români care călătoresc în Republica Arabă Egipt în scop turistic au nevoie de viză.

Documentul de călătorie utilizat (pașaport simplu sau pașaport simplu temporar) trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni de la data intrării pe teritoriul Egiptului.

Viza turistică se poate obţine la aeroport, contravaloarea colantului de viză fiind achitată pe loc, sau la sediul Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România, costul acesteia fiind de aproximativ 25 USD.

Pentru prelungirea perioadei de ședere cetățenii români aflați pe teritoriul Egiptului vor plăti următoarele taxe:

viza pentru căsătorie, cu durată de 5 ani-161 USD;

viza pentru 6 luni-31 USD;

viza pentru 6 luni cu multiple intrări-64 USD.

La depășirea perioadei de ședere cetățenii români vor plăti următoarele penalități:

1-3 luni 59 USD;

3-6 luni 87 USD;

6-9 luni115 USD.