VITTORIOSA, GROTA ALBASTRA, TEMPLE MEGALITICE - Radacinile adanci din Sud

Adult: 40 Euro; Copil (maxim 12 ani): 30 Euro

 

Anul nou abia a inceput, dar prima dvs. vacanta din 2022 se apropie de sfarsit. In ultima zi petrecuta in Malta, va oferim ocazia sa dobanditi impresii si amintiri frumoase!

Azi descoperim Sudul Maltei, taramul traditiilor si obiceiurilor vechi, pastrate aproape cu sfintenie. Facem o plimbare in zona Marelui Port, vizitand Vittoriosa, orasul-cetate care a dus faima Cavaleriolor Ioaniti, dar si groaza inchizitiei papale. Aici o sa aveti ocazia sa va plimbati, descoperind strazile si cladirile medievale sau sa va relaxati in port, la o terasa, langa yachturile ancorate.

Mai departe o sa ne indreptam spre un loc fascinant si misterios: templul megalitic Hagar Qim, unde primii oameni din Malta acum 5500 de ani, au „incantat zeii cu pietre imense inaltate spre cer”. Acest templu neolitic, candva un loc central pentru cultul Zeitei-Mama, este printre cele mai vechi cladiri existente din lume, mai vechi decat Stonehenge sau piramidele din Egipt.

La final, ne asteapta pentru clipe frumoase si Grota Albastra, similara cu cea din Capri, vizibila din barca, daca marea permite. (Bilet de intrare inclus in pret; plimbare optionala cu barca: 8 Eur).