Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

EGIPT

Egipt este o țara arabă din nordul Africii și din Orientul Mijlociu, fiind una din cele mai populare destinații turistice din lume. Egiptul este recunoscut pentru vestigiile civilizației egiptene antice, muzee sau bineinteles faimoasele piramide.

Cea mai mare piramidă din Egipt este Marea Piramidă a lui Khufu (Piramida lui Keops). Această este cea mai înaltă structură construită de oameni până aproape de sfârșitul secolului ai XVIII-lea.

Istoria Egiptului Antic s-a desfășurat de-a lungul cursului inferior al fluviului Nil odată cu stabilirea primilor oameni în urmă cu 9.000 de ani.

Dintre multele realizări ale egiptenilor antici enumerăm construirea piramidelor, templelor și obeliscuri monumentale. Mai multe de atât, știința matematicii, practica medicinei, dezvoltarea sistemelor de irigare au fost dezvoltate tot de egipteni. La fel și tehnologia obținerii faianței și sticlei și cel mai vechi tratat de pace cunoscut (cu fiii lui Het) au apărut tot aici. Drept urmare, Egiptul a lăsat o moștenire de durată. Arta și arhitectura sa au fost copiate pe scară largă, iar antichitățile sale au ajuns în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Populație

Egipt are o populație de aproximativ 80 de milioane de locuitori.

Zi Națională

23 iulie – Ziua Revoluției

Limba Oficială

Araba (engleza este folosită de majoritatea egiptenilor).

Viză

Cetățenii romani au nevoie de viză. Aceasta se poate obține la aeroport sau la sediul Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România. Costul acesteia este de aproximativ 20 USD.

Moneda

Lira (EGP) – schimbul valutar se poate face la casele de schimb din holul hotelurilor sau la ghișeele băncilor, cursul fiind unic.

Fus Orar

În Egipt, ora locală este UTC/GMT +2 ore.

Prefix

În Egipt se utilizează ca și prefix codul +20 sau 0020 înaintea oricărui număr de telefon local.