VITTORIOSA, GROTA ALBASTRA, TEMPLE MEGALITICE - Radacinile adanci din Sud

Adult: 35 Euro; Copil (maxim 12 ani): 25 Euro

 

Descoperim Sudul Maltei, taramul traditiilor si obiceiurilor vechi, pastrate aproape cu sfintenie. Facem o plimbare in zona Marelui Port, vizitand Vittoriosa, orasul-cetate care a dus faima Cavalerilor Ioaniti, dar si groaza inchizitiei papale. Aici, o sa aveti ocazia sa va plimbati timp de 1 ora, descoperind strazile si cladirile orasului medieval sau sa va relaxati in port, optand pentru o masa la o terasa, langa yachturile ancorate.

Dupa acest popas o sa ne indreptam spre un loc fascinant si misterios: templul megalitic Hagar Qim, unde primii oameni care au locuit in Malta acum 5500 de ani, au "incantat zeii cu pietre imense inaltate spre cer". Acest templu din neolitic, candva un loc central pentru cultul Zeitei Mama, este printre cele mai vechi cladiri existente din lume, precum Stonehenge sau piramidele din Egipt.

La final, ne asteapta pentru clipe frumoase si Grota Albastra, similara cu cea din Capri, vizibila din barca, daca marea permite. (Bilet de intrare inclus in pret; plimbare optionala cu barca: 8 Eur)