Insula Gozo – esente tari in sticlute mici pe insula nimfei Calypso

Adult: 65 Euro; Copil (maxim 12 ani): 55 Euro

 

Gozo, desi nu foarte departe de insula principala, este un loc cu caracter puternic si aparte, care prezinta diferente intresante fata de ce puteti descoperi in Malta. Insula sora nu are statiuni turistice, insa dispune de un patrimoniu natural bogat, este mai pitoreasca, oamenii de aici se ocupa cu agricultura si pescuitul, ei considerandu-se a fi gozitani si nu maltezi.

Dupa ce traversam cu feribotul, vom vizita Victoria, capitala insulei unde puteti sa optati pentru o vizita in Citadella, cetatea medievala sau pentru o scurta plimbare de aproximativ 45 de minute in centrul orasului.

Apoi ne indreptam, pentru o vizita de aproximativ 30 de minute, spre biserica facatoare de minuni Ta' Pinu, locul vindecarilor inexplicabile, unde se poate admira icoana Maicii Domnului, facatoare de minuni.

Mai departe, ne asteapta, pentru o scurta vizita, golful Dwejra, cu Marea Interiora si Stanca Ciupercilor, pentru a admira dramatica intalnire a stancii cu marea sau pentru o plimbare superba cu barca (daca marea permite).

Vom vizita si Xlendi, golful nimfelor, unde la malul marii, vom fi serviti cu masa de pranz.

Drept grand finale, va invitam pentru aproximativ 1 ora si jumatate, sa va bucurati de soare si mare pe cea mai frumoasa plaja naturla din Gozo, Ir-Ramla il-Hamra, adica Plaja cu Nisip Rosu – sa nu uitati costumele de baie! (Biletele de feribot si pranzul sunt incluse in pretul excursiei; plimbare optionala cu barca: 4 Euro)